ÇİMENTO FABRİKASI YIĞILCA’YA ZARAR VERİR Mİ?
Düzce’nin saklı cenneti diye bilinen doğa harikası Yığılca’da çimento fabrikası kurulmasıyla ilgili çalışmalar devam ediyor.
Pusula, geçen haftaki sayısında çimento fabrikasının çevreye zarar vereceği iddialarını gündeme taşımıştı.
Ağaoğlu grubu tarafından yapılacak çimento fabrikasının gerçekten doğaya zarar verip vermeyeceğine ilişkin kafalarda soru işaretleri oluşması normal.
Henüz kuruluş aşamasında çimento fabrikasının yapılacağı bölgeye gittik ve incelemelerde bulunduk.
Fabrikanın tek yetkilisi Atalay Şahinoğlu ve Belediye Başkanı Muzaffer Yiğit’le görüştük.
Hem Şahinoğlu, hem de başkan Yiğit, çevrecilerin aksine fabrikanın çevreye zarar vermeyeceği görüşündeler.
Fabrikanın gerekli filtre sistemini kuracağı ve bacalardan çıkacak tozların çevre kirliliğine yol açmayacağı görüşünü ısrarla vurguladılar.
Sayın Şahinoğlu, hammaddenin çıkartılacağı bölgede kesilen ağaçların yerine çok daha fazlasının dikileceğini ifade etti.
Yatırımcı ve yerel yönetim tarafı, çevre hassasiyetinin dikkate alındığını belirterek, adımların ona göre atılacağını söylediler.
Yığılca Düzce’nin en geri kalmış bir mahrumiyet bölgesidir.
Tarihinde ilk kez Yığılca’ya bir sanayi yatırımı gelmek üzere.
Yaklaşık 300 kişinin çalışacağı çimento fabrikasının ilçe ekonomisine katkı sağlayacağı şüphesiz bir gerçek.
Ancak, doğayı, çevreyi, ekolojiyi, arıcılık faaliyetlerini ve en önemlisi insan ve yaban hayatını da dikkate almak ve hassas davranmak gerekir.
Çevrecilerin hassasiyetlerini de gözden uzak tutmamak lazımdır.
Yığılca’daki çimento fabrikasının kuruluş aşamalarını yakından takip edeceğiz.
Zaman içinde yatırımcıların doğru söyleyip söylemedikleri anlaşılacak.
Umarım, çimento üreteceğiz diye doğa katliamı yaşanmaz!
AHMET YURTMAN GİTTİ, EĞİTİMİN ÖNÜ AÇILDI!
Düzce Milli Eğitim Müdürü Ahmet Yurtman, TBMM Başkanı İsmail Kahraman’ın müşaviri oldu ve Düzce’deki görevinden ayrıldı.
Yurtman’a yeni görevinde başarılar diliyorum.
2 yıl Düzce’de görev yapan Yurtman, başarısız bir milli eğitim müdürü olarak anılacaktır.
Düzce’deki görevi müddetince herhangi bir başarı elde edemeyen, zaten çok gerilerde olan eğitimin yerinde saymasına neden olan Yurtman’ın gidişi, Düzce’deki eğitim için iyi bir gelişmedir.
Eğitim camiasının genel kanaati de bu yöndedir.
Yurtman, görevi sırasında siyasal reflekslerle hareket etmiş, özellikle okullara yapılan atamalarda liyakatten daha çok siyasal ve sendikal referansları dikkate almıştır.
Sonuç itibariyle Yurtman döneminde Düzce eğitimi bir arpa boyu ilerleme kaydetmemiştir.
Yurtman’ın milli eğitimin başından gidişiyle herhangi bir boşluk yaşanmayacaktır.
Önemli olan Yurtman’ın yerine kimin geleceğidir.
Eğitim Düzce’nin en önemli sorunudur.
Bu nedenle Milli Eğitim Müdürlüğü koltuğuna kimin oturacağı büyük önem arz etmektedir.
Acaba yine heyecanını kaybetmiş, vizyonsuz ve liyakatsiz bir isim mi gelecektir?
İktidar partisi milletvekillerinin ve yerel siyasetçilerin hassas davranmaları beklenmektedir.
Liyakatli, dinamik, iş ve proje üreten bir müdür, Düzce’nin eğitimdeki yarasına merhem olabilir.
Bekleyelim, görelim..
FERDA AYPAR
Düzce’de gıda ve içecek sektöründe faaliyet gösteren şirketlerin sahibi ve ortağı olan Ferda Aypar, gelir vergisinde rekortmen oldu.
Son yıllarda en fazla vergi ödeyen mükellefler arasında ilk sıralarda olan ve şampiyonluk plaketini alan Aypar, ödediği yüksek vergilerle ülke ve bölge ekonomisine önemli katkı sağlıyor.
Ferda Aypar’ı elde ettiği vergi şampiyonluğu için kutluyorum.
Aypar ve şirketlerinin, Düzce’de kazanıp az vergi ödeyen şirketlere örnek olmasını diliyorum.






