• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • PUSULA WEBTV
  • TOPLUM
  • MAGAZİN
  • KÜLTÜR-SANAT
  • MEDYA
  • SPOR
  • EKONOMİ
  • GÜNDEM
  • SAĞLIK SİYASET
  • Ara
SON DAKİKA:
14:17
ÖZGÜR ÖZEL'DEN CHP'YE VEDA
09:40
YKS SONUÇLARI AÇIKLANDI
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. SAĞLIK
  3. ÜNİVERSİTE HASTANESİNDE BİR İLK DAHA
SAĞLIK
Yayınlanma: 10 Ağustos 2021 - 12:33

ÜNİVERSİTE HASTANESİNDE BİR İLK DAHA

Üniversite Hastanesi Endoskopi Ünitesi, başarılı operasyonlarına yenilerini eklemeye devam ediyor.

SAĞLIK
10 Ağustos 2021 - 12:33
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
ÜNİVERSİTE HASTANESİNDE BİR İLK DAHA
Türkiye’de az sayıda merkezde uygulanan Endoskopik Submukozal Diseksiyon (ESD) işlemini Düzce’de ilk kez gerçekleştiren endoskopi Ünitesi ekibi, 74 yaşındaki hastanın kalın bağırsağındaki tümörü 30 dakika süren operasyonla alarak, aynı gün taburcu edilmesini sağladı.

Sindirim sistemindeki erken evre kanserlerin ve poliplerin ameliyatsız bir şekilde çıkarılmasında kullanılan bir yöntem olan Endoskopik Submukozal Diseksiyon (ESD), Düzce’de ilk kez düzce Üniversitesi Hastanesi Endoskopi Ünitesi’nde gerçekleştirildi.

CERRAHİ MÜDAHALEYE GEREK KALMADI

74 yaşında N.Ş. isimli hastanın kolonoskopi taramasında kalın bağırsağında 3 santimetre çapında erken evre tümör tespit edildi.

Gastroenteroloji Bilim Dalı Öğretim Üyeleri Doç. Dr. Serkan Torun ve Dr. Öğr. Üyesi Salih Tokmak, hastadaki kitlenin büyük olması nedeniyle konvansiyonel endoskopik tekniklerle bütün halinde çıkarılmasının mümkün olmadığına karar verdi. Öğretim Üyeleri, hastada bulunan kitleyi ESD işlemi ile 30 dakika süren operasyonla tek parça halinde çıkardı. Hastaya yapılan patolojik incelemede de lezyonun bütün halinde tamamen çıkarılmış olduğu teyit edildi. Ameliyatsız bir şekilde sağlığına kavuşan hasta, aynı gün taburcu edildi.

 Konuya ilişkin açıklama yapan Doç. Dr. Torun, teknolojik gelişmelerden en çok etkilenen branşlardan bir tanesinin Gastroenteroloji olduğunu anımsattı. Endoskopi teknolojisindeki ilerlemelerle doğru orantılı olarak açık cerrahi girişimlerin yerini endoskopik uygulamalara bıraktığını dile getiren Doç. Dr. Torun, “Endoskopik rezeksiyon teknikleri, sindirim sistemi kanalının erken evre tümörlerinin tedavisinde cerrahiye alternatif olarak geliştirilmiştir.” diye konuştu.

Endoskopik Submukozal Diseksiyon (ESD) yönteminin dünyada ilk kez Japonya'da uygulandığı bilgisini paylaşan Doç. Dr. Torun, “Halen Japonya, Güney Kore ve Çin’de yaygın olarak, ABD ve Avrupa'da ile birlikte Ülkemizde de nispeten yeni uygulanmakta olan Endoskopik Submukozal Diseksiyon yöntemi ile yemek borusu, mide ve barsaklardaki erken evre kanserler ile kanser riski taşıyan kitlelerin cerrahi müdahaleye gerek kalmadan tedavisi yapılabilmektedir.”dedi.

 ESD işleminin konvansiyonel endoskopik yöntemlere göre zaman alıcı ve ekipman gerektiren bir işlem olduğunu ifade eden Doç. Dr. Torun, “Bu tür işlemleri gerçekleştirmek için yüksek çözünürlüklü Endoskop, Elektrocerrahi sistem, Endoskopik bıçaklar, Karbondioksit ünitesi, Waterjet sistemi, Endoskopik silikon başlıklar, Uygun enjeksiyon iğneleri, Endoskopik koagülasyon forsepsleri, Endoskopik klips gibi gelişmiş donanım ve altyapı gereklidir. Bu vesile ile Hastanemize yüksek çözünürlüklü Endoskopi cihazı ve ilave Endoskopik cerrahi ekipmanları kazandıran başta sayın Rektörümüz Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, Tıp Fakültesi Dekanımız Sayın Prof. Dr. İdris Şahin, Hastanemiz Başhekimi Sayın Prof. Dr. Öner Abidin Balbay ve idarecilerimize teşekkür ederiz. ” ifadelerini kullandı.

Uzmanlık ve altyapı gerektiren özellikli işlemlerin hastaların il dışına sevk edilmesine gerek duyulmadan hastanemizde başarıyla gerçekleştirilmesinin gurur verici olduğunu ifade eden Düzce Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Öner Abidin Balbay da Gastroenteroloji Bilim Dalı Öğretim Üyeleri Doç. Dr. Serkan Torun ve Dr. Öğr. Üyesi Salih Tokmak ile tüm endoskopi ünitesi ekibini tebrik etti.

 

# düzce# üniversite# endoskopi# tümör# ameliyat
  • YORUMLAR
  • FACEBOOK
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
SAĞLIKTA E-RAPOR SİSTEMİ BAŞLADI
SAĞLIKTA E-RAPOR SİSTEMİ BAŞLADI
ÜNİVERSİTE HASTANESİ RADYOLOJİDE TANI VE TEDAVİ KAPSAMINI GENİŞLETTİ
ÜNİVERSİTE HASTANESİ RADYOLOJİDE TANI VE TEDAVİ KAPSAMINI GENİŞLETTİ
KENE ISIRIĞINDA EN BÜYÜK TEHLİKE YANLIŞ MÜDAHALE
KENE ISIRIĞINDA EN BÜYÜK TEHLİKE YANLIŞ MÜDAHALE
BU KLİNİK 1,5 MİLYONLUK NÜFUSA HİZMET VERİYOR
BU KLİNİK 1,5 MİLYONLUK NÜFUSA HİZMET VERİYOR
Son Haberler
ÖZGÜR ÖZEL'DEN CHP'YE VEDA
ÖZGÜR ÖZEL'DEN CHP'YE VEDA
HAC KURALARI YARIN ÇEKİLECEK
HAC KURALARI YARIN ÇEKİLECEK
DÜZCE'DEN 5 SANAYİ FİRMASI İKİNCİ 500'DE
DÜZCE'DEN 5 SANAYİ FİRMASI İKİNCİ 500'DE
YKS SONUÇLARI AÇIKLANDI
YKS SONUÇLARI AÇIKLANDI
KAZAYLA ARKADAŞINI ÖLDÜRDÜ
KAZAYLA ARKADAŞINI ÖLDÜRDÜ
VİZYON PROJE ÇÖKTÜ MÜ?
VİZYON PROJE ÇÖKTÜ MÜ?

Ana Sayfa
PUSULA WEBTV
TOPLUM
MAGAZİN
KÜLTÜR-SANAT
MEDYA
SPOR
EKONOMİ
GÜNDEM
SAĞLIK
SİYASET
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Yerel Haberler
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • EKONOMİ
  • GÜNDEM
  • MAGAZİN
  • MEDYA
  • SAĞLIK
  • SİYASET
  • SPOR
  • TOPLUM
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Yerel Haberler
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.