AK Parti İl Başkanı Hikmet Keskin, MHP düzce Milletvekili Ümit Yılmaz’ın fındık araştırma önergesinin grup kararı dışında verdiğini söylerken, “etik bulmadık, neden HDP ve CHP gruplarıyla birlikte hareket etti?" dedi. AK Parti İl Başkanı Hikmet Keskin, 21 Ekim Dünya Gazeteciler Günü dolayısıyla Düzce’deki basın mensupları ile kahvaltılı toplantıda bir araya geldi. Kahvaltıda önemli açıklamalar yapan Keskin, teşkilat, milletvekilleri ve belediye başkanları arasında sorunlar olduğu iddialarının gerçeği yansıtmadığını belirtti.NEDEN HDP VE CHP GRUPLARIYLA BİRLİKTE HAREKET ETTİ? MHP Düzce Milletvekili Ümit Yılmaz’ın önergesini önümüzdeki seçimleri etkilemeye yönelik bir hamle olarak değerlendiren Keskin: “AK Parti’nin etik kurallarında grup kararlarının dışında hareket etmek yoktur. Bizim vekillerimiz ve MHP grup yöneticilerinin bu hafta bu konuyla alakalı önergeyi birlikte hazırlayacakları yönünde bilgiler var. Kendisinin neden HDP ve CHP gruplarıyla birlikte hareket ettiğini sormak istiyorum. Düne kadar MHP ile HDP bir oldu mu? Fındık konusunda MHP İl Başkanı İlhami Caboğlu’nun destek çağrısından sonra kendisinin vekillerimizle ve MHP grubu ile birlikte hareket etmesi gerekmez miydi? Bu konu kesinlikle ulusal siyasetle alakalı değil. Madem fındıkla ilgili hassasiyeti vardı. Önergeyi sadece kendisi verseydi. Bu tavrın sadece Düzce’nin yerel siyasetine yönelik bir hamle olduğunu ifade etmek isterim.” dedi.31 Mart 2019'da yapılacak yerel seçimlerde Düzce'deki tüm belediyeleri alacaklarına inandığını vurgulayan Keskin şöyle devam etti: “Seçim sürecinde aday adayları birbirleri ile yarışacaklar. Biz en kaliteli, en iyi hizmeti verebilecek, bugüne kadar görev yapmış arkadaşlardan da en iyi hizmeti vermiş isimlerle yola devam edeceğiz. 31 Mart'ta yine Düzce'de bütün belediyeleri alacağımıza inanıyoruz. Halkımıza bu konuda güveniyoruz, onların da bize güvendiğini biliyoruz.”Keskin ayrıca Otoban Bağlantı Yolunun daha önce söz verildiği gibi 29 Ekimde düzenlenecek güzel bir törenle açılacağını vurguladı.“Şuan gündemimizde belediye başkanlığıyla alakalı bir konu yok” AK Parti İl Başkanı Hikmet Keskin, kamuoyunda konuşulan Düzce Belediye Başkanlığı’na talip olacağı yönündeki söylentilere şöyle cevap verdi; “Şuanda bizim il başkanlığı görevimiz var. İl başkanlığı görevimizi hakkıyla yerine getirmeye çalışıyoruz. Bu kararlar bizim tek başımıza verebileceğimiz kararlar değil. Sayın Cumhurbaşkanımızın ve teşkilat Başkanımızın istişareleri sonucunda verebileceği bir karardır. Bizim şu anda Düzce Belediye Başkanımız var. İlçe belediye başkanlarımız da var ve görevlerinin başındalar. Biz Genel Merkezimiz ne söyler ona göre hareket ederiz. Biz AK Parti’nin Düzce İl Başkanı olduğumuz için, şuanda gündemimizde belediye başkanlığıyla alakalı bir konu yoktur. Genel Merkezimiz kararlarını verdikten sonra kamuoyuyla paylaşırız.”
GÜNDEM
Yayınlanma: 22 Ekim 2018 - 15:55
Güncelleme: 22 Ekim 2018 - 16:07
SORULARI CEVAPLADI
AK Parti İl Başkanı Hikmet Keskin, MHP Düzce Milletvekili Ümit Yılmaz’ın fındık araştırma önergesinin grup kararı dışında verdiğini söylerken, “etik bulmadık, neden HDP ve CHP gruplarıyla birlikte hareket etti?" dedi.
GÜNDEM
22 Ekim 2018 - 15:55
Güncelleme: 22 Ekim 2018 - 16:07
Vekil olmak için çalmadığı kapı kalmadı olmadı, başkanlık için çalmadığı kapı kalmadı yarın olmazsa ayağa düşerim diye itiraf edemiyor. Hep sinsilik hep sinsilik . Vekil veya başkan olmak için ne günahsız insanları harcadın. İstemem yan cebime koy. Yemiyor artık kimse.
CHP ve HDP bahane oldu yani demekki neymiş halkın durumu hiç bir şekilde siz siyasi temsilcileri ilgilendirmiyor sizin ilgilendiğiniz siyasi beraberlik. O zaman bizde sizden bir yol bulmanızı ve fındık üreticisine bir güzel haber vermenizi bekiliyoruz.