ÖZLÜ’NÜN DANIŞMANI KELEŞ’TEN ÇOK RAHATSIZ OLMUŞ

ÖZLÜ'NÜN DANIŞMANI KELEŞ'TEN ÇOK RAHATSIZ OLMUŞ

23 Mart 2023 - 14:48

Düzce'de 14 Mayıs seçimlerne kısa bir zaman kala eski Belediye Başkanı Mehmet Keleş'in MHP'den milletvekili aday adayı olması Cumhur İttifakı'nda krize yol açtı.

Düzce Belediye Başkanı Faruk Özlü'nün siyasi danışmanı Üzeyir Yiğit, MHP'den milletvekili aday adayı olan Mehmet Keleş ile MHP'li yöneticileri adeta topa tuttu.

Yiğit, Düzce Postası'nda yayınlanan yazısında, Mehmet Keleş'i AK Parti'den ihraç edilmiş gibi göstererek, "Sayın Keleş’in, Devlet Bey tarafından kabul göreceği ihtimalini vermiyorum. Neticede Devlet Bahçeli ilkeleri olan biridir. İttifak Hukuku'nun gereği geçmişte bazı adımlarını gördük.MHP bir mekteptir, bu okuldan sürekli başka partilere veya ayrılarak başka parti kuran isimler ve fikir adamları çıkar, ama başka partiden MHP'ye geçiş çok nadirdir. Hele böyle bir dönemde." ifadelerini kullandı.

Üzeyir Yiğit, Mehmet Keleş'in MHP'den aday adayı olmasından duyrduğu rahatsızlığı açıkça dile getirerek, "Netice olarak AK Parti bu işten rahatsızsa, bunu MHP genel merkeziyle paylaşacaktır. Aynı zamanda Devlet Bey'e doğru aktarılmadan yapılan bir ön kabulün, MHP iradesiyle resim çekilmesine de Devlet Bey'in vereceği tepkiyi merak ediyorum. Ben de konuyu Genel Merkez ile paylaşıp merakımı gidereceğim" dedi.

Yiğit, yazısında "Yani anlamadığım ve konuşmak istediğim konu dağıldı" sözleriyle şaşkınlığını açığa vurarak, şöyle devam etti:

"MHP eskiden bu yana bir mektep gibi üretken iken ve hali hazırda milletvekilliği için deve dişi gibi Ülkücü gelenekten büyükler aday olmuşken (!), MHP Düzce Teşkilatı’nın, bir AK Parti ihraç ismiyle er meydanına çıkma girişimlerini, onu yeniden bu çatı altında oyunda tutma gayretini, teşkilata emek vermiş eski Ülkücü abilere karşı ve tabana karşı hoş görmediğimi beyan etmek isterim. Elbette siyaset kazanmak için yapılır, ama bu taktik tutmaz gibi geliyor bana. Hem çok içe sinen bir taktik değil, hem de aynı oda içinde dengeleri değiştirecek bir taktik. Yani soru şu, MHP Düzce’de bir vekili sadece AK Parti’nin ihraç ismiyle kazanıyorsa, bu gerçek manada zafer midir?"

 

YORUMLAR

  • 4 Yorum
  • Ahmet
    2 ay önce
    Danışman bey baya rahatsız olmuş Mehmet gitişinden MHP neden kabul etmesin adam hakkında açılmış dava suç yok aslanlar gider aday olur bir sakıncası yok ama danışman beyi iyi rahatsız etmiş o zaman elinizdeki değeri tutacaktınız rahatsız olmanızda olmasanıza Mehmet bey MHP ye geçti kendisine ve teşlilatına hayırlı uğurlu olsun
  • Duyarlı
    2 ay önce
    Belediye başkanlarıda akp nin dışladıkları değilmiydi....korkmanıza gerek yok...siz gösterin ....bırakın adam siyasetini yapsın....
  • A.Rıza Özçelik
    2 ay önce
    ne müteahit kardeşim siyasi danışmanı bile var. mhp konusunda da derin bilgilere sahip, 180 derece dönüş yapmış bir mhp hakkında da bir şeyler söylede bakalım siyasi bilginize.
  • Tahir Gül
    2 ay önce
    “””Neticede Devlet Bahçeli ilkeleri olan biridir””” Yalan ve yanlış ifadeler...
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
AKÇAKOCA TURİZMDE REKOR BEKLİYOR
AKÇAKOCA TURİZMDE REKOR BEKLİYOR
AYŞE KEŞİR BAKANLIK BEKLİYOR
AYŞE KEŞİR BAKANLIK BEKLİYOR