Düzce Üniversitesi Hastanesi Üroloji Kliniği ekibi, mesane kanseri tanısı konulan hasta Musa Özçelik’e (74), Radikal Sistektomi yöntemiyle mesanesinin tümünü alarak ince bağırsağından yapay mesane yaptı.
Yaklaşık 6 saat süren operasyon sonunda sağlığına kavuşan Özçelik, tüm operasyonh ekibine teşekkür etti.Radikal Sistektomi ile mesane tümörü ameliyatının Üroloji Kliniğinin en büyük ameliyatlarından biri olduğunu ifade eden Dr. Öğr. Üyesi Şenoğlu, “Bu ameliyatta mesanenin tamamı prostat dokusuyla birlikte çıkartılmakta, idrarın boşaltılması amacıyla ince bağırsaktan yapay mesane oluşturulmaktadır. Hastamıza yaklaşık 3 yıl önce mesane kanseri tanısı konulmuş olup takip altındayken hastalığın ileri evreye geçtiği gözlenmiştir. Bu nedenle hastamıza kanserin daha da yayılmaması için sistektomi operasyonunun gerekliliği anlatıldı. Operasyon hazırlıklarının ardından hastamız yaklaşık 6 saat süren zorlu ameliyat sonrasında sağlığına kavuştu. Bundan sonra umarız ek bir tedavi ihtiyacı olmadan kendisinin kontrollerine devam edeceğiz. Zorlu ameliyatların yapılabildiği Hastanemizde bütün olanakları sağlayan Üniversite ve Hastane Yönetimine, Kliniğimizden Dr. Öğr. Üyesi Dursun Baba’ya, cerrahi ekibi oluşturan asistan hekimlerimize, hemşire ve personelimize sonsuz teşekkürlerimi sunarım. ” dedi. Erkeklerde Daha Sık GörülüyorMesane kanserinin, dünyada yaygın görülen kanser türlerinden biri olduğunu anımsatan Dr. Öğr. Üyesi Yusuf Şenoğlu, “Erkeklerde daha sık görülür. Sıklıkla yaşlı-yetişkin insanları etkiler. En yaygın olarak görülen semptom idrarda kan görülmesidir. Bunun yanında sıkışma hissi, sık tuvalete gitme hissi, mesanenin tam boşaltılamaması hissi gibi belirtiler görülebilir.” diye konuştu. GÜNDEM
Yayınlanma: 13 Eylül 2021 - 11:43
MESANE KANSERİNDEN KURTULMAK İMKANSIZ DEĞİL
Düzce Üniversitesi Hastanesi Üroloji Kliniği, “Radikal Sistektomi” operasyonları ile mesane kanseri olan hastalara umut oluyor.
GÜNDEM
13 Eylül 2021 - 11:43