Toplantıyı değerlendiren Başkan Özlü, “Her gün büyüyen ve gelişen Düzce’mizi ‘Uğraştırmadan Ulaştıran Şehir’ haline getirmek için çalışıyoruz” dedi.Düzce belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü başkanlığında şehir merkezi ve çevresinde birbirine entegre Toplu ulaşım Hizmetlerinin daha verimli hale getirmek amacıyla oluşturulan Ulaşım Master Plan toplantısı gerçekleştirildi. Plan kapsamında 10 kişilik uzman ekip ve 70 kişilik bir saha ekibi görev alarak 2 bin 640 evde 8 bin 428 kişi ile 14 bin 378 ulaşım anketi yaptı.STRATEJİK PLANLAR YAPACAĞIZDüzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü başkanlığında Ulaşım Master Planı toplantısına Başkan Yardımcısı Hasan Günden, ulaşım danışmanı Bekir Ilıcalı, Ulaşım A.Ş. yönetim kurulu Genel Müdürü Levent Sivrikaya, Ulaşım A.Ş Operasyon Müdürü Murat Postoğlu ve ulaşım master planında görev alan şehir plancıları katıldı.Ulaşım Master Planı ile ilgili toplantı hakkında bilgi veren düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, “2035 hedef yılını içeren “Düzce Ulaşım Master Planı” çerçevesinde kentimizde Toplu Taşıma, Trafik, Otopark, Bisiklet, Yaya ulaşımında yaşanan sorunlar ile gelecekte karşılaşılması muhtemel sorunlara çözüm üretecek önerilerin değerlendirildiği toplantı gerçekleştirdik. 2035 yılında mevcut yolculuk üretim ve çekim değerlerinin türel dağılımın nasıl değişeceğinin projeksiyonları yapacağız. Buna göre mevcut imar planları ve öneri konut alanları dikkate alınarak mevcut yollar ve toplu taşıma hatları ile araçların kapasitelerine ait yeterliliği değerlendirilecek, yeni yollar, yayalaştırma, otopark, trafik yönetimi, toplu taşımaya ait öneriler geliştirilerek stratejik planlar oluşturulacak.Toplu Taşıma Memnuniyet anketlerinde ise hemşerilerimize araçların güzergah, bekleme, ücret, sürücü ve dolulukları hakkındaki fikirleri sorulmuş ve çok yüksek oranlarda memnuniyet oranları ile karşılaşılmıştır” ifadelerinde bulundu.SAYISAL VERİLER PAYLAŞILDIUlaşım Master Planı projesinin yürütücüsü olan Ulaşım Danışmanı Bekir Ilıcalı, Düzce’yi 52 ayrı bölgeye ayırdıklarını ve kentte yolculuk sayısını 273 bin 322 olarak tespit ettiklerini kaydetti. 50 bin 644 Düzcelinin toplu taşıma araçlarını kullandığını ve en fazla yolculuğun kent merkezi ile Bahçeşehir bölgesine olduğu belirlendi.Öte yandan Düzceliler yüzde 40 ile en çok sabah saatlerinde yolculuk yaparken 3 kilometrenin altındaki mesafelerde yürümeyi tercih ettiği ve 7 kilometrenin üzerindeki yolculuklarda ise toplu taşıma araçlarını kullanması tercih ettiği kaydedildi.
GÜNDEM
Yayınlanma: 21 Ağustos 2022 - 12:31
DÜZCE'NİN ULAŞIM SORUNLARI MASAYA YATIRILDI
Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü başkanlığında oluşturulan Ulaşım Master Planı masaya yatırıldı.
GÜNDEM
21 Ağustos 2022 - 12:31
Teknoloji bilen sayın Başkan hepimizden iyi bilir ki, her teknolojinin kullanım sahasına göre standartları vardır.. Bu taşıtları kullanan biri olarak, halkın kabullenmiş görünümü, suskunluğu, sizi yanıltmasın.. Bu böyle gitmez.. Belediyecilik hizmet yeridir, her şey rant değil.. Bu araçlara iyi diyebilecekler, ya bu taşıtları hiç kullanmayanlar, yada sisteme entegre aracı olanlar.. Umarız bu yanlıştan dönülür.. Zemini düz, ayakta durulacak yerlerin geniş olduğu orta boy otobüsler şart.... Ben en kısa hatlardan birini k***an biri olarak yine de şanslıyım ya, kalıcı konut ve güzegahı dolaşmalı olanlara Allah sabır versin..
Teknoloji bildiği iddiasında olan sayın başkan, kesinlikle belediyelerin toplu taşıma standardında olmayan araçların Düzce'ye alınmasında galiba yetkisizdi.. Genel merkez şu araçları alın dedi alındı.. Elinde iki poşetle binemediğiniz, 1,78 boyunda birinin düz oturamadığı koltuklar, basamaklı sistem, tek kapılı taşıttan Toplu taşıma olmaz.. Pandemi, salgın dönemi bu kadar toplu taşımayı küçültmenin, yoğun saatlere ise aşırı büyük araçların konmasının mantığı anlaşılır değil.. Koltuklar arasındaki mesafenin darlığı, insanların istemeden bir birleri ne dirsek teması seyahat etmeleri, sık sık yaşanan tartışmaları beraberinde getiriyor.. Arkada oturan biri hareket halinde iken ineceği durağa yaklaştığında kendini hazırlayamıyor, çünkü ayakta durmak, bir yandan basamak inmek, hele hele dolu ise mümkün değil..