• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • PUSULA WEBTV
  • TOPLUM
  • MAGAZİN
  • KÜLTÜR-SANAT
  • MEDYA
  • SPOR
  • EKONOMİ
  • GÜNDEM
  • SAĞLIK SİYASET
  • Ara
SON DAKİKA:
09:40
YKS SONUÇLARI AÇIKLANDI
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. GÜNDEM
  3. DÜZCE 50 YIL SU SIKINTISI ÇEKMEYECEK
GÜNDEM
Yayınlanma: 12 Haziran 2024 - 14:50

DÜZCE 50 YIL SU SIKINTISI ÇEKMEYECEK

GÜNDEM
12 Haziran 2024 - 14:50
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
DÜZCE 50 YIL SU SIKINTISI ÇEKMEYECEK
Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü’nün içme suyu hattını yenileme girişimleri neticesinde Devlet Su İşleri tarafından başlatılan ‘Düzce Merkez İçmesuyu Tesisleri Yapım İşi Projesi’ ile şehrin 50 yıllık su ihtiyacı garanti altına alınıyor. Regülatör, isale hattı ve arıtma tesisi inşaatı süren projeyi Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü de yakından takip ediyor.

Düzce’nin içme suyu sorununu kalıcı olarak çözüme kavuşturacak proje hızla ilerliyor. Şehrin 90’lı yıllarda yapılan ve geçen sürede deforme olması sonucu büyük sorun oluşturan içme suyu hatları baştan sona yenileniyor.

Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü’nün girişimleri ile Devlet Su İşleri tarafından yürütülen ‘Düzce Merkez İçmesuyu Tesisleri Yapım İşi Projesi’ kapsamında, şehrin mevcut içme suyu kaynağı olan Uğur Suyu ile yeni içme suyu kaynağı Bıçkı Deresi üzerinde inşaat çalışmaları sürüyor. Çalışmaları Başkan Özlü de yakından takip ediyor.

Projenin geldiği seviyeye ilişkin bilgi almak üzere Beyköy’deki şantiyeye bir ziyaret gerçekleştiren Özlü, yüklenici firma temsilcileri ile istişare toplantısında bir araya geldi. Özlü, Başkan Yardımcısı Okan Kaltu ile Beltaş Genel Müdürü Üzeyir Yiğit’in de hazır bulunduğu toplantıda, projenin ilerleyişi hakkında bilgiler aldı.

Proje kapsamında, Uğur Suyu ile Bıçkı Deresi kaynaklarından tahsis edilen suyun arıtma tesisine iletilmesini sağlayacak olan 3,7 km uzunluğundaki ana isale hattının yapımı tamamlandı. Uğur Suyu ile Bıçkı Deresi üzerinde yeni regülatörlerin inşaat çalışmaları ise sürüyor. Günlük 130 bin m3 kapasiteli bir arıtma tesisi, 1,7 km uzunluğundaki terfili isale hattı ve 20 bin m3 kapasiteli bir su deposu yapılıyor.

Bu projenin devamında ise Düzce Belediyesi tarafından İller Bankası desteği ile 30 bin m3 kapasiteli bir su deposu daha yapılarak, delik deşik olan ve kayıp-kaçak oranının yüzde 54’lere vardığı içme suyu şebekesinin ana hatları yenilenecek.

Yeni yatırımlar ile birlikte içme suyundaki kayıp-kaçakların önüne geçilirken, basınç, kesinti ve yağışlı havalarda yaşanan kirlilik problemi de kalıcı olarak çözülecek. Güvenli içme suyuna kavuşacak olan Düzce, önümüzdeki 50 yıl boyunca su sorunu yaşamayacak.

# Düzce# içme suyu# proje
  • YORUMLAR
  • FACEBOOK
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
YKS SONUÇLARI AÇIKLANDI
YKS SONUÇLARI AÇIKLANDI
KAZAYLA ARKADAŞINI ÖLDÜRDÜ
KAZAYLA ARKADAŞINI ÖLDÜRDÜ
ADLİ TATİL BAŞLADI
ADLİ TATİL BAŞLADI
KADIN MAGANDALAR TERÖR ESTİRDİ
KADIN MAGANDALAR TERÖR ESTİRDİ
Son Haberler
YKS SONUÇLARI AÇIKLANDI
YKS SONUÇLARI AÇIKLANDI
KAZAYLA ARKADAŞINI ÖLDÜRDÜ
KAZAYLA ARKADAŞINI ÖLDÜRDÜ
SAĞLIKTA E-RAPOR SİSTEMİ BAŞLADI
SAĞLIKTA E-RAPOR SİSTEMİ BAŞLADI
ADLİ TATİL BAŞLADI
ADLİ TATİL BAŞLADI
KADIN MAGANDALAR TERÖR ESTİRDİ
KADIN MAGANDALAR TERÖR ESTİRDİ
DÜZCE'DE ULAŞIM BAYRAM BOYUNCA ÜCRETSİZ
DÜZCE'DE ULAŞIM BAYRAM BOYUNCA ÜCRETSİZ

Ana Sayfa
PUSULA WEBTV
TOPLUM
MAGAZİN
KÜLTÜR-SANAT
MEDYA
SPOR
EKONOMİ
GÜNDEM
SAĞLIK
SİYASET
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Yerel Haberler
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • EKONOMİ
  • GÜNDEM
  • MAGAZİN
  • MEDYA
  • SAĞLIK
  • SİYASET
  • SPOR
  • TOPLUM
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Yerel Haberler
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.