• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • PUSULA WEBTV
  • TOPLUM
  • MAGAZİN
  • KÜLTÜR-SANAT
  • MEDYA
  • SPOR
  • EKONOMİ
  • GÜNDEM
  • SAĞLIK SİYASET
  • Ara
SON DAKİKA:
14:17
ÖZGÜR ÖZEL'DEN CHP'YE VEDA
09:40
YKS SONUÇLARI AÇIKLANDI
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. GÜNDEM
  3. ÇADIRLAR ARTIK KALKSIN
GÜNDEM
Yayınlanma: 08 Aralık 2022 - 12:06

ÇADIRLAR ARTIK KALKSIN

GÜNDEM
08 Aralık 2022 - 12:06
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
ÇADIRLAR ARTIK KALKSIN

Psikolog Ersan Şimşek, deprem sonrası Düzce'de kurulan çadırların normal hayata dönüşü uzattığını söyleyerek, korkuların atlatılabilmesi  için çadırların kaldırılması gerektiğini savundu. Şimşek okulların açılması ile ilgili olarak ise, çocukların daha güvenli ortamda olması ve korku ile baş edebilmeyi öğrenmeleri için okula gitmesi gerektiği görüşünü savundu. 
Psikolog Ersan Şimşek, Düzce'de 23 Kasım'da yaşanan depremin ardından insanların normal hayata dönmeye çalıştığını söyleyerek,  " Deprem kolay bir psikoloji değil. Dünya hepimiz için güvenli bir alanken, yuvalarımız, evlerimiz güvenli bir alanken bir anda fiziksel bütünlüğümüzü tehdit eden bir afetle karşı karşıya kaldık. Sonrasında hepimizde bir korku ve panik durumu oluştu ve bu oluşan korku ve panik oldukça doğal. Belli bir süre sonra sona erecek. Belli bir süre sonra tekrar normal hayatımıza döneceğiz. Bu süreçte korkularımızla baş edebilmek için bir takım önlemler alıyoruz. Binamızla ilgili bir sorun varsa daha güvenli alanlarda yaşam alanları oluşturmaya çalışıyoruz. Afetlerde olduğu gibi bir çadırda hayatımızı sürdürmek gibi bir alternatifimiz oluyor. Devletimiz de sistematik bir şekilde çalışmaları sürdürüyor." dedi.
"ÇADIRLAR NORMALLEŞME SÜRESİNİ UZATIYOR"
Bazı bölgelerde deprem sonrası çadırlar kurulmasına da değinen Şimşek,  "Hali hazırda devam eden korku ve paniği daha güvenli alan olarak çadırda geçirmeye devam ediyorlar. Ancak belli sürede korkularımızın devam etmesi normal. Korku ve panik durumunun ağır olduğu bu süreçte fısıltı gazetesi çok iyi çalışır. İnsanlar dışarıdan gelen her uyarana hassasiyet gösterebiliyor. Çadırların insanlar üzerinde oluşturduğu psikolojik sorunlar oluyor. Fısıltı gazetesinde çadırlar neden kuruluyor? Daha büyük bir depreme mi hazırlanıyor? Bu gibi rasyonel olmayan insanlar arasında yayıldı. İnsanlar korku ve paniğin yayıldığı bir takım düşünceler gelişti. Bu durumda rasyonel olmayan düşünceler gerçekleşebiliyor. Uyaranlar devam ettiği süre içinde normalleşmemiz biraz daha zaman alıyor. Sürekli düzce ile ilgili haberlerin olması, depremle ilgili haberlerin olması, görüntü ve fotoğrafların paylaşılması normalleşmemizi geciktiriyor. Bu konuda özellikle çadırlarında olması, insanların hali hazırda çadırlarda yaşamaya devam etmesi normalleşme sürecini uzatıyor. Çadırlar depremden korunmak için bir yöntemdir. Güvenlik bir alandır. Çadırları her yerde görüyor olmamız, deprem TIR’larını, araç gereçleri görüyor olmamız depremle ilgili hafızamızı tetikliyor. Aynı korkulara maruz kalıyoruz. Normalleşme sürecini daha hızlı geçirmemiz için bu tür uyaranları azaltmak ve ortadan kaldırmak gerektiğini düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

# düzce# deprem# afet# çadır
  • YORUMLAR
  • FACEBOOK
adlı kullanıcıya cevap x
Kamil
3 yıl önce

Kaldırılması iyi olur. Hatta kurulması bile gerekirdi

Cevapla
Beğen (0)
Beğenme (0)
İlginizi Çekebilir
ÖZGÜR ÖZEL'DEN CHP'YE VEDA
ÖZGÜR ÖZEL'DEN CHP'YE VEDA
HAC KURALARI YARIN ÇEKİLECEK
HAC KURALARI YARIN ÇEKİLECEK
YKS SONUÇLARI AÇIKLANDI
YKS SONUÇLARI AÇIKLANDI
KAZAYLA ARKADAŞINI ÖLDÜRDÜ
KAZAYLA ARKADAŞINI ÖLDÜRDÜ
Son Haberler
ÖZGÜR ÖZEL'DEN CHP'YE VEDA
ÖZGÜR ÖZEL'DEN CHP'YE VEDA
HAC KURALARI YARIN ÇEKİLECEK
HAC KURALARI YARIN ÇEKİLECEK
DÜZCE'DEN 5 SANAYİ FİRMASI İKİNCİ 500'DE
DÜZCE'DEN 5 SANAYİ FİRMASI İKİNCİ 500'DE
YKS SONUÇLARI AÇIKLANDI
YKS SONUÇLARI AÇIKLANDI
KAZAYLA ARKADAŞINI ÖLDÜRDÜ
KAZAYLA ARKADAŞINI ÖLDÜRDÜ
UCUZ MARKETLERDE FİYAT FARKI YOK
UCUZ MARKETLERDE FİYAT FARKI YOK

Ana Sayfa
PUSULA WEBTV
TOPLUM
MAGAZİN
KÜLTÜR-SANAT
MEDYA
SPOR
EKONOMİ
GÜNDEM
SAĞLIK
SİYASET
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Yerel Haberler
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • EKONOMİ
  • GÜNDEM
  • MAGAZİN
  • MEDYA
  • SAĞLIK
  • SİYASET
  • SPOR
  • TOPLUM
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Yerel Haberler
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.