ARTIK YETER..!

ARTIK YETER..!

Türkiye, yine kadın cinayetleriyle sarsıldı.

30 Aralık 2020 - 15:08 - Güncelleme: 30 Aralık 2020 - 15:15

Geride bırakacağımız 2020 yılı toplumun kanayan yarası kadın cinayetlerinin tavan yaptığı bir yıl olarak da kayıtlara geçecek.

Türkiye, aynı gün öldürülen Aylin Sözer, Selda Taş, Vesile Dönmez ile sarsılırken kadın cinayetleri ile ilgili sayılar bir kez daha "Yeter" dedirtiyor.

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu'nun istatistiklerine göre yılın 11 ayında şüpheli ölümlerle birlikte 436 kadın öldürüldü. Son 10 yılda 3 katına çıkan sayılar ürpertirken tabloya eklenecek son cinayetler Türkiye'yi sarstı. Aylin Sözer, Kemal Ayyıldız tarafından önce boğazından bıçaklandı, ardından yakıldı. Selda Taş, eşi Mehmet Taş tarafından kafasından vurularak öldürüldü. Vesile Dönmez, kendisini rehin alan oğlu tarafından pompalı tüfekle vuruldu!

Dün işlenen bu 3 vahşi cinayetin ardından sosyal medya bir kez daha "Yeter" dedi...

TEPKİLER

Düzce Üniversitesi, "Sözün bittiği yerdeyiz.. Canımız yanıyor.. Artık yeter" paylaşımıyla cinayetlere tepki gösterdi.

Düzce Milletvekili Ayşe Keşir de, "Selda Taş, Aylin Özer ve Vesile Dönmez'in vahşice katledilmesi, toplum olarak hepimiz için ne büyük bir acı! Katillerin hak ettikleri cezayı almaları için sürecin takipçisi olacağız. Kadın cinayetleriyle hep birlikte mücadele edeceğiz." ifadeleriyle tepki gösterdi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
DİKKAT! BOLU TÜNELİ ANKARA YÖNLÜ 1,5 AY KAPALI
DİKKAT! BOLU TÜNELİ ANKARA YÖNLÜ 1,5 AY KAPALI
BELEDİYEDEN GENÇLERE
BELEDİYEDEN GENÇLERE "YAZA VEDA" PARTİSİ